De licentie voor dvb-t voor het uitzenden van digitale televisie via de ether is tot 2030 in handen van KPN. De partij had de licentie al in handen voor zijn dienst Digitenne. De licentie zou geveild worden, maar dat gaat niet door vanwege het terugtrekken van de tweede partij.
Het Agentschap Telecom meldt dat de KPN het recht blijft behouden om gebruik te maken van de dvb-t-frequenties. De nieuwe vergunning gaat op 1 februari 2017 in en heeft een looptijd van 13 jaar. Een onderdeel van de nieuwe vergunning is de overstap naar dvb-t2, een variant van de techniek die hd-uitzendingen via de ether mogelijk maakt. De overgang naar dvb-t2 is ook nodig omdat vanaf 2020 de 700MHz-band, die momenteel wordt ingezet voor tv via de ether, wordt ingezet voor mobiele communicatie.
In april maakte de Nederlandse overheid bekend de nieuwe vergunning te gaan veilen op 4 juli. Een voorwaarde voor deelname aan de veiling was dat de winnaar een pakket zou moeten aanbieden dat vergelijkbaar is met wat nu wordt aangeboden door KPN's tv-dienst Digitenne. Vodafone sprak zich daar negatief over uit. Volgens die provider was dat een onredelijke eis en kon er alleen aan voldaan worden door het netwerk te kopen of KPN als service provider in te schakelen.
Enkel bij voldoende interesse zou de veiling plaatsvinden. Begin juni bleek dat de veiling er zou komen, omdat KPN liet weten een van twee deelnemende partijen te zijn. De veiling zou beginnen bij nul euro, tot een van de partijen afhaakt. Omdat de tweede partij zich nu heeft teruggetrokken, is de noodzaak tot veiling komen te vervallen, stelt het agentschap dat de frequenties beheert. De vergunning is daardoor tot 2030 in handen van KPN. Het is onbekend welk bedrijf de tweede partij is die zich aanvankelijk had ingeschreven voor de veiling.